Keress pénzt a mobiloddal és nyereményjáték!

 

 

Nyereményjátékok és ingyenes termékminták

 

Saját oldalaim (36 db) csoportositva linkajánlóval

 

2010. február 27., szombat

Cornish rex

Cornish rex

Kép
Jellemzői A cornish rex
Bundája: Rövid szőrű
Származási országa: Nagy-Britannia
Mérete: ?redni
Pielęgnacja: Nem túl munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Nagyon csendes, szeretetteljes, kedveli az ember társaságát



Nagyon csendes, szeretetteljes, kedveli az ember társaságát



Története:



A fodros vagy göndör szőrű macskák időről időre megjelennek az újszülöttek között, ám nem tenyésztik őket, mivel megítélésük szerint nem standardok. Csupán 1950-ben, Cornwall városában (innen a Cornish elnev
ezés) történt meg, hogy egy házi alomból származó kölyökcica göndör bundája arra sarkallta Nina Ennismore tenyésztőnőt, hogy elkezdje a kismacska és az anya tenyésztését. A tenyésztésből származó kölyökmacskák felkeltették a szakértők figyelmét. Megszületett a Cornish Rex macskafajta. Hogy javítsák a génállományt és a fajtát, keresztezték az orosz kékkel. Az évek múlásával olyan fajta fejlődött ki, amely egyesítette magában a göndör szőrzetet és az európai rövid szőrűre jellemző kecses testalkatot. A cornish rexet 1967-ben ismerték el hivatalosan, napjainkban sokkal elterjedtebb az Egyesült Államokban, mint Európában.



Általános megjelenése:



Jó alakú, közepes méretű, kecses és izmos macska, ék formájú fejjel, amely hozzávetőleg egyharmaddal hosszabb, mint amilyen széles. A nagy fülek, amelyek a tövüknél szélesek, felfelé pedig fokozatosan vékonyodnak, magasan ülnek a fejen, és finom szőrszálak fedik őket. A szemek közepes méretűek és mandulavágásúak, réz vagy borostyán színben ragyognak. Nagyon fontos, hogy a szemek színe egyforma. A hosszú, egyenes, vékony lábak miatt a macska magasnak tűnik. A farok hosszú, vékony, a vége hegyes, és göndör szőrzet borítja. A bunda rövid és vastag, enyhén testes, és mindig göndör vagy hullámos. Nincs szakálla. Minden szín és mintázat elfogadott.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

© Macskafajták - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart