Keress pénzt a mobiloddal és nyereményjáték!

 

 

Nyereményjátékok és ingyenes termékminták

 

Saját oldalaim (36 db) csoportositva linkajánlóval

 

2010. február 27., szombat

Maine Coon

Maine Coon



Kép

Jellemzői A maine coon
Bundája: Közepesen hosszú szőrű
Származási országa: Amerikai Egyesült Államok
Mérete: Közepes/Nagy
Gondozása: Nagyon munkaigényes, hetente többször kell a bundáját fésülni és kefélni
Természete: Erős a kapcsolata az emberrel, ragaszkodó, csendes, tartózkodó, független

Erős a kapcsolata az emberrel, ragaszkodó, csendes, tartózkodó, független.


KépTörténete:



Valószínűleg sosem fog kiderülni, hogy valójában honnan származik az “amerikai mosómedve Maine-ből”. Nevét az amerikai Maine államról kapta, és arról a tényről, hogy farkának “repülő” mozdulata a mosómedvéére emlékeztet. Vannak utalások, amelyek szerint az ősei am
erikai házimacskák és angórák. Minden esetre a ma tenyésztett maine coon még mindig emlékeztet a félig vad mosómedvékre, akiket a farmerek kártékonynak tartottak. Nem ritka, hogy a maine coon kan testhossza meghaladja az egy métert, és hogy teljes legyen a kép, ennek megfelelően a farka is hosszú. Állítólag a maine coon macskák későn érnek: teljes erőnlétüket és méretüket három-négy éves korukra érik csak el.




Általános megjelenése:



Közepes méretű, ruganyos, izmos macska, nem lehet nehézkes testfelépítésű. A fej, amelynek nem lehet éles kontúrja, elölről nézve szív alakú, a szemek között és fölött széles. A nagy fülek a töveknél szélesek, a hegyük felé pedig enyhén lekerekítettek. A szem nagy, kerek és tágra nyílt. A domináns szín a világoszöld, de a borostyán is elfogadott. A lábak jól aránylanak a testhez, a hátsó lábak kissé hosszabbak a mellsőknél. A lekerekített végű farok közepes hosszúságú, a tőnél szélesebb. A szőrzet a rövidtől a közepesen  hosszúig terjedhet, finom szálú, selymes tapintású, és szorosan simul a testhez. A bunda minden esetben kék, a szőrszálak végei pedig ezüstös színűek.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

© Macskafajták - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart